Menu Sluiten

Kerkdienst op zondag en hoogtij dagen

Viering 2 juli:

Systeem loopt vast – voorstelling

Op 2 juli a.s. organiseert de protestantse gemeente Angerlo-Doesburg een speciale ochtendviering. De bedoeling is om een breder publiek te bereiken dan wie er gewoonlijk op zondagochtend komen. Het is een programma dat toegankelijk is voor alle leeftijden, voor iedereen die zoekt naar verbinding, hoop en enthousiasme, voor alleenstaanden en voor gezinnen.

Het tijdstip is 10 uur; dat geeft de gelegenheid om de rest van de dag nog andere dingen te kunnen doen.

Het is uitdrukkelijk geen reguliere kerkdienst, maar de boodschap past naadloos bij wat de gemeente wil uitdragen: een baken en plaats zijn waar wanhoop, hoop, bezinning en enthousiasme mensen weer verbindt en richting geeft.

Kom op 2 juli 2023, naar de Grote- of Matinikerk, Doesburg.

Aanvang 10 uur.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten in de koffie-, thee- en aandachtschenkerij.

Toegang is gratis – u mag een vrijwillige bijdrage geven

Een muzikale voorstelling van wanhoop en hoop

We staan op een keerpunt in de wereldgeschiedenis: oorlog is terug in Europa. En daarmee kou, angst en onzekerheid. Ook als we niet zelf moeten vluchten: wat staat ons te wachten? Is er nog voldoende voedsel, nog genoeg warmte? Het water staat ons sowieso binnenkort aan de lippen.

Jan Marten de Vries (zang, piano en divese instrumenten) brengt samen met Elianne Ardts (cello en zang) het programma Systeem loopt vast, dat zich aanpast aan de actualiteit.
Met liederen van Jan Marten, aangevuld met enkele van Jaques Brel, Toon Hermans, Leonard Cohen en vooral muziek van de in Kiev geboren componist Reinhold Glière (1875-1956).

Liederen over vluchten, oorlog, donkerte en koude. En ons antwoord daarop: muziek maken, verhalen vertellen. Daar win je de wereld niet mee, maar het helpt misschien om een gevoel van rust te brengen, een stukje vrede op de vierkante meter, voor even maar.

Een begin, geen eind.

Algemen informatie:

Iedere zondag is er om 10.00 uur een eredienst in één van beide kerkgebouwen.
Van mei tot en met oktober is dat wekelijks in de Martinikerk, m.u.v. de laatste zondag van de maand; dan is de eredienst in de Galluskerk.
Van november tot en met april draaien we dat om en vieren we wekelijks in de Galluskerk, m.u.v. de eerste zondag van de maand; dan is de eredienst in de Martinikerk.

Voor andere vieringen dan op zondag geldt over het algemeen:
De Kerstnachtviering en de vieringen op eerste Kerstdag en eerste Paasdag zijn in de Martinikerk.
Vieringen op Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille zaterdag, oudejaarsavond en nieuwjaarsmorgen zijn in de Galluskerk.

Voor specifieke informatie per viering kunt u terecht in de agenda. Klik op de viering om details te zien.

(Praktische) informatie betreffende de kerkdiensten:

Kerkdiensten
Kerkdiensten
Kerkdiensten
Kerkdiensten
Kerkdiensten
Kerkdiensten
Kerkdiensten
Kerkdiensten
Kerkdiensten