Menu Sluiten

Project Ghana

Vanaf Pinksteren 2020 tot Pinksteren 2023 ondersteunt Het Diaconaat van de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg een nieuw KERK IN ACTIE project. En wel het zogenaamde Lifeline project, dat hieronder beschreven wordt. Ook de Liemers gemeenten steunen dit project. Dat geeft de mogelijkheid, eventueel elkaar te inspireren voor wat betreft kerkdiensten en acties die wij of zij op touw gaan zetten.

De volwassenen, onder leiding van Tineke Grimm, die vanuit onze gemeente als World Servants vorig jaar naar dit project in Accra zijn geweest, kunnen ons door hun verhalen dichterbij de realiteit in het project brengen.

En de werkgroep GHANA (voorheen ZAMBIA) zal in Maanlicht en Lichtpunt regelmatig u als gemeente op de hoogte brengen van de situatie rond het project.

Eerst iets over het land: Ghana is een West-Afrikaans land dat zich goed ontwikkelt, maar de verschillen tussen noord en zuid zijn nog groot. Kijk maar op de kaart hoe groot het land is. In de dorpen in het droge noorden is het bestaan hard, is het onderwijs niet altijd goed en hebben jongeren weinig kans op werk. Veel jongeren trekken naar de hoofdstad Accra in het zuiden, waar 25.000 kinderen op straat werken en leven.

Vakonderwijs voor straatmeisjes in Ghana

De Ghanese organisatie AG Care vangt straatmeisjes op en jonge kinderen van tienermoeders. Via KERK IN AKTIE kunnen wij bijdragen aan de opvang van 40 meisjes in het opvangcentrum Lifeline in Accra. De meisjes leren daar een praktisch vak in tien maanden tijd: naaien, sieraden maken, het kappersvak. Een deel van de meisjes keert terug naar het geboortedorp om een nieuw bestaan op te bouwen.

Wat kan er met onze bijdragen worden gedaan :

• Een meisje medisch onderzoeken kost € 20,00
• Een meisje een maand lang voeden kost € 40,00
• Materiaal voor een vaktraining kost € 55,00
• Een meisje herenigen met familie kost € 10,00
• Een meisje een jaar begeleiden na vertrek kost € 70,00

Uw bijdrage voor dit project is in de komende drie jaar welkom via de collectes in onze kerk. U kunt ook nu uw gift overmaken op de rekening t.n.v. diaconie PGAD: NL78 TRIO 0198 3060 16 onder vermelding van Project Ghana. In de loop van het jaar zullen vier eerste collectes in de kerkdiensten voor Ghana zijn. En alle schaalcollecten in de loop van deze drie jaar zullen voor dit project bestemd zijn.

Bij voorbaat dank!