Menu Sluiten

Stichting Doesburgse Muziekcultuur (StiDoMu)

Actueel:

Matthäus Passion van J.S. Bach door
het Luthers Bach Ensemble o.l.v. Tymen Jan Bronda

matteus passion

Op zondagmiddag 20 maart 15.00 uur organiseert StiDoMu een zeer bijzondere uitvoering van de Matthäus Passion in de Grote of Martinikerk te Doesburg. Na twee jaar op rij deze hoeksteen van de passietijd te hebben moeten missen voert het Luthers Bach Ensemble Bachs Matthäus Passion opnieuw uit in een geënsceneerde versie. Een andersoortige uitvoering, eentje met meer nadruk op de expressieve, emotionele aspecten van de Matthäus Passie. In deze semi- scenische presentatie zijn de solisten en het koor alledaags gekleed; zij zingen alles uit het hoofd. Hierdoor wordt de interactie tussen de zangers onderling en met het publiek voelbaar vele malen groter. Gebaren en bewegingen  onderstrepen het drama van de passie.  
Uitvoerenden zijn : klein koor, barokorkest en het Roder Jongenskoor. Vocale medewerking wordt verleend door Marc Pantus (regie en Christus), Benedict Hymas (evangelist), Cressida Sharp (sopraan I), Agnes van Laar (sopraan II), Tobias Segura Peralta (altus I), David van Laar (altus II), William Knight (tenor), Matthew Baker (bas). 

Kaarten zijn alleen te bestellen via www.stidomu.nl , kosten 37,50 € per stuk en voor donateurs 32,50 €. De geldende Corona maatregelen zullen getroffen worden.

                                                                                                
De Stichting Doesburgse Muziekcultuur (StiDoMu) kiest er in verband met de steeds veranderende coronasituatie voor om concerten kort tevoren aan te kondigen. Zie voor de actuele informatie www.stidomu.nl

StiDoMu

De Stichting Doesburgse Muziekcultuur (StiDoMu) organiseert sinds 1970 concerten op de zaterdagavond en zondagmiddag in de periode van september tot en met mei. Er vinden ook concerten plaats in de Gasthuiskerk, onder verantwoordelijkheid van de Programmaraad van de Gasthuiskerk, waarin ook StiDoMu participeert. 

Naast het concertprogramma organiseert StiDoMu in de maanden juli tot en met september orgelbespelingen op de drie orgels van de Martinikerk: de zomeravond-orgelbespelingen. Sinds voorjaar 2003 staat in de Grote of Martinikerk een kabinetorgel, gebouwd in ca 1805 door de Groningse orgelbouwer Heinrich Hermann Freytag (1759-1811). Het is een van de drie thans bekende door hem gebouwde kabinetorgels.

Voor meer informatie zie ook de website: www.stidomu.nl. en www.martinikerkdoesburg.nl.

Kaartverkoop Grote of Martinikerk

Voorverkoop is nu voor alle concerten mogelijk via onze website www.stidomu.nl. Daarnaast vindt u ook nadere informatie over de concerten. Ook kunt u, indien voorradig, kaarten kopen in de kerk. Donateurs genieten een korting op de toegangsprijzen van de concerten. Donateurs zorgen immers voor financiële stabiliteit van StiDoMu’s toekomst! U kunt zich als donateur melden op onze website www.stidomu.nl en ontvangt daarmee, behalve korting op de toegangsprijs, ook alle informatie over de concerten. StiDoMu heeft de status Culturele ANBI. U mag dus 125% van uw donatie bij de aangifte inkomstenbelasting als gift aftrekken. 

Gasthuiskerk

Voor de concerten in de Gasthuiskerk vindt u op de website www.gasthuiskerkdoesburg.nl informatie over de prijzen en mogelijkheden tot kaartverkoop. Daarnaast kunnen kaarten gekocht worden bij de VVV Doesburg, Gasthuisstraat 13 en een half uur voor aanvang in de kerk. 


Het Freytag orgel


Het Flentrop orgel


Het Walcker orgel