Menu Sluiten

Verkenningstocht langs bijbelverhalen

Belangstelling voor kern-verhalen uit de Bijbel?  Zin om weggezakte kennis over die verhalen weer op te halen? Graag willen we een “leerhuis”-groepje opzetten aan de hand van het boek van Rabbijn Jonathan Sacks over het Bijbelboek Genesis.

In drie bijeenkomsten lezen we de verhalen over de aartsvaders en de sleutelfiguren uit het begin van het Oude Testament, over hun familieleven, hun zorgen, vreugden, hun angsten, hun vallen en opstaan, hun zoeken naar zin, naar toekomst. Over hun positie in het joodse denken en geloven. En we zijn daarover in gesprek met elkaar. Daarbij leggen we ook lijnen naar ons eigen leven en de vragen van onze tijd.  We gebruiken een “reader” (uittreksel om met elkaar te lezen) van de gedeelten uit het boek van Sacks over Genesis die aan de orde komen.

De bijeenkomsten worden gehouden : 15 februari , 1 maart en 15 maart 2023.
Steeds ’s avonds van 19.30 tot 21.30 uur in de vergaderunit van de Martinikerk in Doesburg, boven de keuken. Deze is apart te verwarmen!
De maximale groepsgrootte is 14 personen.  Bij meer aanmeldingen komt er een parallel-serie. 
Ieder is welkom, van welke overtuiging of kerk dan ook.

Bram Grandia en Bert Bomer (beiden predikant) zijn de gidsen op deze verkenningstocht. Gaat u mee op reis langs de verhalen van Genesis?  Welkom!

Opgave: mail naar : Bert Bomer:  bebom.buutvrij@gmail.com of bel naar: 0313-410918