Menu Sluiten

Gedichtenwedstrijd 2023

U kunt weer aan het dichten gaan!

Van 26 januari t/m 1 februari is het, zowel in Nederland als in Vlaanderen, Poëzieweek. Dit grootste poëziefeest van de Lage Landen wordt  dit jaar voor de elfde keer gevierd. Van Alkmaar tot Zottegem, van peuterklas tot leesgroep, iedereen doet mee! En overal worden acties en activiteiten opgezet om de donkere januaridagen een poëtische invulling te geven.
De Protestantse Gemeente Angerlo-Doesburg haakt daarop in en heeft, ook voor de elfde keer, een gedichtenwedstrijd uitgeschreven. Het thema, zowel van de Poëzieweek als van onze wedstrijd, is ‘Vriendschap’.  Wij vindendat een mooi thema ‘vriendschap’.

Het eerste gedichtje dat we in een poesiealbum schreven ging daar meestal al over:

Rozen verwelken, schepen vergaan.
Maar onze vriendschap blijft eeuwig bestaan.

Er zitten ook zoveel kanten aan vriendschap: vrienden/vriendinnen lachen, luisteren, steunen, inspireren. Ze zijn een deel van wie we zijn en worden. Je hebt de vriendschap met buren of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week, met alle kleuren van de regenboog en nog zoveel andere.
We zijn dan ook zeer benieuwd waartoe dit thema u nu inspireert en welke vorm u daarvoor kiest.

Uw inzendingen kunt u t/m 15 februari sturen naar jravensteijn@gmail.com.  De winnaars worden zondag 26 februari tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Martinikerk bekend gemaakt. Het winnende gedicht komt een jaar lang op een groot doek aan een van de muren van de Martinikerk te hangen, in het centrum van Doesburg. Omdat wij ter wille van de leesbaarheid voor een forse lettergrootte kiezen, is er slechts ruimte voor gedichten met een maximale lengte van veertien regels. Dat is natuurlijk een beperking, maar daarin toont zich de meester, toch?